Ooijer wil afscheid nemen met schaal | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ooijer wil afscheid nemen met schaal

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 september, 2010 | Gepost om 9:29 uur | 1.018 keer bekeken

Afscheid nemen met de landstitel bij de club waar het voor André Ooijer allemaal begon. Dat lijkt de verdediger van Ajax een mooi scenario. “Het zou fantastisch zijn.”

“Als voetballer heb ik een lang verleden. Jaren geleden ben ik hier bij Ajax in de jeugd begonnen”, zegt Ooijer op de website van Ajax. “Ik ben ook in Amsterdam opgegroeid. Wat dat betreft vind ik het mooi om hier mijn carrière af te sluiten.”

De droom is natuurlijk om aan het eind van het seizoen met de schaal in de handen te staan. Daarnaast wil hij betekenis hebben voor Ajax. “Natuurlijk wil ik een belangrijke rol in het team spelen”, geeft Ooijer aan. “Daarin hoop ik vanuit mijn ervaring zoveel mogelijk aan bij te dragen. Het ultieme doel zou natuurlijk het kampioenschap zijn. Het zou fantastisch zijn als we dit jaar met Ajax de landstitel pakken.”

De ervaren Ooijer loopt tegen het einde van zijn loopbaan. De kans bestaat dat dit seizoen zijn laatste is. “Ik ben nu 36 jaar. Dan ben je op een leeftijd gekomen dat veel afhangt van hoe je er fysiek en mentaal voorstaat. Tot dusver gaat het prima. Ik heb een eenjarig contract bij Ajax, dus we zullen ongetwijfeld in februari kijken hoe het er voor staat. Ik ben nu sowieso op een leeftijd gekomen dat je alles van jaar tot jaar bekijkt.”

Ooijer maakte zijn debuut in het betaald voetbal niet bij Ajax, maar bij FC Volendam. Ook speelde de 55-voudig international twee periodes voor PSV. “Nadat ik Ajax verliet, heb ik mijn eigen weg gevolgd en daar horen onder meer de negenenhalf jaar bij PSV bij”, vertelt hij.

De tweede periode – het afgelopen seizoen – kwam na een jaar ten einde. Zijn contract werd niet verlengd. Ooijer: “Zelf wilde ik nog graag doorgaan, maar als de club anders beslist, houdt het op. Voor mij was het dan ook mooi dat Ajax aan de deur klopte. Als Amsterdamse jongen ben ik nu weer terug bij de club waar het voor mij ooit allemaal begon.”

Snel reagerenSecured By miniOrange