Real loopt over Ajax heen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Real loopt over Ajax heen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 16 september, 2010 | Gepost om 8:23 uur | 791 keer bekeken

Real Madrid heeft zich kinderlijk eenvoudig ontdaan van Ajax. De thuisploeg was vanaf de eerste seconde de betere ploeg. Milan won dankzij Zlatan van Auxerre.

Real Madrid-Ajax 2-0
De ploeg van trainer José Mourinho zocht vanaf meet af aan de aanval en ontketende een spervuur aan schoten richting het doel van Ajax-goalie Maarten Stekelenburg. Echter, telkenmale had de sluitpost een antwoord op de inzetten van onder meer Gonzalo Higuaín, Angel Di María en Cristiano Ronaldo. De ene keer dat Stekelenburg verslagen was, bracht de lat redding.

Dat het uiteindelijk nog ruim een halfuur duurde voordat De Koninklijke op voorsprong kwam, was een klein wonder. Dat het openingsdoelpunt uiteindelijk uit een dood spelmoment viel, was zuur voor de ploeg van trainer Martin Jol. Een hoekschop van Xabi Alonso belandde via Vurnon Anita en Higuaín achter Stekelenburg: 1-0.

Ajax kon daar praktisch niets tegenover stellen en had het aan de doelman van Oranje te danken dat de rust zonder verdere kleerscheuren gehaald werd.

Tot grote spijt van de Amsterdammers bracht de thee geen verandering in de aanvalsgolven van Real Madrid. Ajax werd compleet overklast, had helemaal niets te vertellen en vertoonde zich slechts sporadisch op de helft van de Spanjaarden.

De Ajacieden leken geen enkel geloof te hebben in een stunt. Dat was niet zo gek. De ploeg van Martin Jol werd van het kastje naar de muur gestuurd en was slechts toeschouwer bij een aantal oogstrelende aanvallen van de Madrilenen. Het enige waar het relatief lange tijd aan ontbrak was de beloning in de vorm van een doelpunt.

Dat viel in de 73ste minuut. Mesut Özil stuitte in eerste instantie nog op Stekelenburg, maar bracht de terug gestompte bal keurig op een presenteerblaadje bij Higuaín. De Argentijn had de bal voor het intikken: 0-2.

Een grotere afstraffing bleef Ajax, dat in de persoon van Emanuelson nog vanuit het niets de lat trof, bespaard. Al liet de ploeg van trainer José Mourinho nog legio mogelijkheden onbenut.

AC Milan-AJ Auxerre 2-0
De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren slaapverwekkend. De wedstrijd speelde zich af in een wandeltempo, waarin geen enkele ploeg het spel leek te willen maken. AC Milan, waar Clarence Seedorf een basisplaats had, mocht nog van geluk spreken dat de bezoekers uit Frankrijk niet de leiding namen. Uit een hoekschop van Pedretti trof de kopstoot van Adama Coulibaly net geen doel.

In het restant van de eerste helft was de thuisploeg een aantal malen dichtbij de openingstreffer, maar het gevaar van de Milanezen kwam vooral voort uit afstandsschoten van onder meer Kevin-Prince Boateng en Pato.

Na rust had AC Milan aan een aantal minuten genoeg om het duel in zijn voordeel te beslissen. Grote man bij de thuisploeg was nieuwkomer Zlatan Ibrahimovic. De openingstreffer, twintig minuten na rust, was er een om in te lijsten. De Zweed was het eindstation van een prachtige combinatie tussen Ronaldinho en Boateng: 1-0.

Enkele minuten later zorgde Zlatan voor de 2-0 en opnieuw was Ronaldinho het brein achter de treffer. Na een prima actie en dito passje zorgde Zlatan voor het koele afmaken: 2-0. Daar bleef het bij in Milaan.

Over twee weken gaat AC Milan op bezoek bij Ajax en ontvangt Auxerre Real Madrid.

Snel reagerenSecured By miniOrange