Ajax met 10 man langs Auxerre | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax met 10 man langs Auxerre

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 19 oktober, 2010 | Gepost om 22:54 uur | 1.121 keer bekeken

In de eerste helft legde Ajax de basis voor een Europees vervolg. De rode kaart voor André Ooijer leverde spanning op, maar bood Auxerre onvoldoende houvast voor een positief resultaat (2-1).

Demy de Zeeuw maakt een moeizaam seizoen door en zat de laatste weken vaker dan hem lief was op de bank. De middenvelder hervond zijn vorm en onderstreepte dat tegen AJ Auxerre. De Zeeuw stond aan de basis van de cruciale zege op AJ Auxerre.

In de zevende minuut maakte De Zeeuw de sterke start van Ajax een tastbaar. Met een fraaie pass op Rasmus Lindgren zette hij de Zweed vrij voor Oliver Sorin. De Auxerre-keeper redde, maar was in tweede instantie kansloos op de knal van de Zeeuw.

Op slag van rust was De Zeeuw betrokken bij de bevrijdende tweede Amsterdamse treffer. De middenvelder bracht Mounir El Hamdaoui in balbezit, die op zijn beurt Luis Suarez bediende. De Uruguyaanse spits bracht met buitenkant voet de 2-0 op het scorebord.

Het doelpunt bracht rust bij Ajax, dat moeite had de snelle openingstreffer een vervolg te geven. Bovendien ontsnapte de ploeg van Martin Jol aan de gelijkmaker, toen scheidsrechter Olegário Benquerença een doelpunt van Roy Contout afkeurde wegens het aanvallen van keeper Maarten Stekelenburg.

Maar Ajax maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Na een fraaie Amsterdamse aanval zonder beloning leidde dom balverlies op het middenveld een Franse counter in. Dennis Oliech ontsnapte en liet Jan Vertonghen achter zich. André Ooijer zag zich genoodzaakt de doorgebroken aanvaller vast te houden en kon met een rode kaart de kleedkamer opzoeken.

Tot overmaat van ramp voor Ajax promoveerde Valter Birsa de vrije trap tot de aansluitingstreffer, waardoor er voor de Amsterdammers een zenuwachtig vervolg restte. Hoewel Auxerre niet echt aandrong, beleefde Ajax enkele hachelijke momenten. Zo redde Eyong Enoh op de lijn en voorkwam Stekelenburg de gelijkmaker.

In de 85ste minuut bood Oliech letterlijk de helpende hand. Met zijn hand werkte de Auxerre-spits de bal in het Amsterdamse doel. Het resultaat was averechts. Arbiter Benquerença stuurde de aanvaller met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer. De Portugees trok nog ene keer rood, dit keer voor de warmlopende Jean-Pascal Mignot.

Door de overwinning kwam Ajax op gelijke hoogte met AC Milan. Voor AJ Auxerre lijkt een Europese overwintering met nul punten na drie duels ver weg.

Snel reagerenSecured By miniOrange