Ajax pakt op valreep een punt | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax pakt op valreep een punt

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 oktober, 2010 | Gepost om 20:43 uur | 979 keer bekeken

Ajax heeft zondag ternauwernood een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior. De Amsterdammers kwamen 2-0 achter, maar knokten zich in de tweede helft terug tot 2-2.

Ajax beleefde zondag een dramatische middag bij Excelsior. De formatie verloor niet alleen twee kostbare punten, maar nam ook voorlopig afscheid van doelman Maarten Stekelenburg, die het speelveld na een ongelukkige botsing met Guyon Fernandez slechts strompelend kon verlaten.

Ajax leek lang op weg naar een nederlaag, totdat Jan Vertonghen in de 88ste minuut raak kopte (2-2). Kaj Ramsteijn en Benjamin verzuimden Excelsior in blessuretijd alsnog naar een zege te schieten. Ze stuitten op Jeroen Verhoeven, die zich met fraaie reflexen kon onderscheiden.

Iedereen bij Ajax was na de wedstrijd vooral woedend op scheidsrechter Jan Wegereef. De arbiter stuurde Vurnon Anita na 27 minuten met een rode kaart van het veld. De tackle van de linksback op Guyon Fernandez verdiende niet eens een gele prent. Hij gleed naar de bal en botste pas later met de topschutter van Excelsior, die meteen weer opstond en niets mankeerde.

Ajax mocht zich echter ook zwaar aanrekenen dat het een kwartier na het vertrek van Anita met 2-0 achterstond. Daan Bovenberg gleed in de 37e minuut de openingstreffer binnen (1-0). Kevin Wattamaleo profiteerde vijf minuten later van goed voorbereidend werk van Tim Vincken, die Urby Emanuelson aftroefde (2-0).

De Amsterdammers hadden het ook met een volledig elftal erg lastig tegen de club met de allerlaagste begroting van de eredivisie. Excelsior durfde Ajax al vroeg onder druk te zetten. De thuisclub was op het eigen kunstgrasveld ook feller en won de meeste persoonlijke duels.

Mounir El Hamdaoui verzuimde in de tweede minuut zijn tijdelijke terugkeer bij zijn eerste profclub met de openingstreffer op te luisteren. De spits schoot van dichtbij op de lat. Ajax bracht doelman Cees Paauwe in de resterende 43 minuten van de eerste helft nauwelijks in de problemen.

El Hamdaoui was in de tweede minuut van de tweede helft wel koelbloedig. Hij schoot de bal na een foutieve inschatting van Leen van Steensel secuur in de hoek (2-1). Ajax incasseerde even na de treffer van de geboren Rotterdammer een nieuwe teleurstelling. Doelman Maarten Stekelenburg botste ongelukkig met aanvaller Fernandez en moest het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure verlaten. Zijn vervanger Verhoeven en Vertonghen redden vervolgens alsnog een punt voor Ajax.

Snel reagerenSecured By miniOrange