Ajax zet NAC makkelijk opzij | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ajax zet NAC makkelijk opzij

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 16 oktober, 2010 | Gepost om 20:41 uur | 903 keer bekeken

Op de ranglijst zat er slechts vier plaatsen verschil. Maar op het veld in Amsterdam bleek sprake van een gapend gat. NAC Breda was een speelbal voor Ajax (3-0).

NAC Breda kwam naar Amsterdam met het idee mogelijk met snelle counters het leven van Ajax zuur te maken. Op een kans voor Ali Boussaboun na werd er bitter weinig vernomen van de Bredase aanval. De Brabanders beperkten zich noodgedwongen tot verdedigen.

In de eerste helft bleef de schade beperkt tot twee doelpunten. Hoewel er sprake was van buitenspel, keurde scheidsrechter Ed Janssen de fraaie kopgoal van Jan Vertonghen goed. Opvallend genoeg incasseerde NAC Breda de treffer gelaten en zonder protesten.

Nadat onder anderen Luis Suarez de nodige kansen onbenut had gelaten, vergrootte El Hamdaoui prachtig de marge. Met een stift liet hij na een half uur keeper Jelle ten Rouwelaar kansloos.

In de tweede helft had NAC meer in de melk te brokkelen zonder de Amsterdamse defensie te kunnen verontrusten. Ajax speelde met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre met de rem erop, maar kreeg wel de beste kansen. Zo schoot El Hamdaoui op de lat.

Kort na de rentree van Mido zette Suarez zijn naam op het scorebord. De aanvoerder krulde de bal uit een vrije trap over de muur buiten bereik van Ten Rouwelaar in het Bredase doel.

Snel reagerenSecured By miniOrange