Almere City blijft hopen op Ajax talenten | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Almere City blijft hopen op Ajax talenten

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 14 oktober, 2010 | Gepost om 10:02 uur | 1.032 keer bekeken

Tot nu toe heeft slechts één speler uit de Ajax-jeugdopleiding de overstap gemaakt naar satellietclub Almere City FC. Centrumverdediger René Osei Kofi is het enige Ajax-talent in de selectie van trainer Henk Wisman, terwijl de club rekende op aanzienlijk meer spelers uit de opleiding van de Amsterdammers.

‘Het klinkt cru, maar de meeste jongens blijven liever bij Ajax dan dat ze bij ons komen voetballen’, aldus manager algemene zaken Dirk van der Pool in gesprek met Voetbal International. ‘De beslissing ligt ook bij de spelers zelf. Zij moeten er zin in hebben bij Almere City te komen voetballen.’

Raymond Groenteman, adviseur van de raad van commissarissen van Almere City, sprak in een lokaal medium zijn ontevredenheid over de situatie uit en vertelde en passant dat hij dit seizoen niet meer rekent op eventuele huurlingen van Ajax.

‘Een voorbarige conclusie’, stelt Van der Pool. ‘We hebben daarover met Ajax nog helemaal niet gesproken. Ik ben wel optimistisch gestemd. Haarlem kreeg er in de winterstop ook altijd wel een paar Ajacieden bij. Op dat scenario hoop ik een beetje.’

Snel reagerenSecured By miniOrange