Directie Ajax is positief | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Directie Ajax is positief

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 14 oktober, 2010 | Gepost om 19:57 uur | 987 keer bekeken

Ajax maakte donderdag melding van het feit dat de club over het boekjaar 2009-2010 een verlies van 22,8 miljoen euro leed. Ondanks die cijfers is de directie van de club optimistich.
“We hebben een eigen vermogen van veertig miljoen euro. Dat zijn reserves waarmee we verliezen kunnen dragen. We hebben dan geen aanspraak hoeven maken op een kredietfaciliteit”, aldus financieel directeur Jeroen Slop op de website van Ajax.

“In de voetbalwereld hebben we met ons eigen vermogen best een bijzondere positie. Kijk maar eens naar het aantal clubs dat nu financieel in de problemen zit. Daarom is het belangrijk om te weten dat Ajax geen schuld heeft. We hoeven dus ook geen spelers te verkopen.”

Ook algemeen directeur Rik van den Boog reageerde positief. “Dit zijn geen cijfers om heel vrolijk van te worden. Maar we moeten ons realiseren dat dit cijfers zijn over een periode die bijna anderhalf jaar geleden begonnen is. Kijk waar we nu staan: we hebben het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt en hebben twee voorrondewedstrijden in goed gevulde stadions gespeeld.”

Van den Boog: “Daarnaast hebben we de bijbehorende premies van de UEFA ontvangen. We hebben dit seizoen uit voorzorg alleen deelname aan de Europa League begroot, maar de poulefase van de Champions League bereikt. Dat komt neer op minimaal tien miljoen euro extra. Dat is een forse verbetering.”

Snel reagerenSecured By miniOrange