Jol: Excelsior een mobiel elftal | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Jol: Excelsior een mobiel elftal

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 oktober, 2010 | Gepost om 14:59 uur | 918 keer bekeken

Ajax moet en zal aankomende zondag de volle drie punten halen uit Rotterdam. Op Woudenstein moeten de Amsterdammers er op het kunstgras voor zien te zorgen dat Excelsior over de knie wordt gelegd. De Rotterdammers van trainer Alex Pastoor gingen flitsend van start dit seizoen, maar hebben al sinds 11 september geen punt meer gepakt in de Eredivisie.

Voor Ajax-trainer Martin Jol zaak om op het kunstgras er alles aan te doen om te winnen. De Amsterdammers hebben zich niet anders voorbereid vanwege de andere ondergrond. “We hebben in onze voorbereiding niet op kunstgras getraind”, zo stelde Jol tijdens de persconferentie van vrijdag. “Trainen op kunstgras vind ik een risico, want straks vallen er spelers uit.”

Jol heeft in elk geval weer de beschikking over Vurnon Anita en Siem de Jong, die de afgelopen weken niet beschikbaar waren vanwege blessureleed. “Ook Jan Vertonghen is denk ik geen probleem. Hij kreeg dinsdag tegen Auxerre een tik bij zijn heup, maar ik verwacht dat hij inzetbaar is. De keuze voor Alderweireld of Ooijer heb ik wel gemaakt, maar wie speelt, horen jullie een uur voor de wedstrijd wel.”

Het lijkt erop dat Alderweireld definitief wordt geslachtofferd door Jol. “Toby is niet minder dan vorig seizoen, maar als je ook Ooijer en Oleguer hebt, ben je, gezien het aantal tegendoelpunten tegen Vitesse, Groningen en Utrecht, wel geneigd iets anders te doen.” En over Excelsior? “wedstrijden die ze winnen hebben ze thuis gewonnen. Excelsior heeft een mobiel elftal. Ze hebben kwaliteiten, spelen gegroepeerd om er snel uit te komen met een spits die loert op de counter.”

Voetbalzone

Snel reagerenSecured By miniOrange