Ten Have wil al van Cruijff af | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Ten Have wil al van Cruijff af

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 24 oktober, 2011 | Gepost om 23:51 uur | 1.193 keer bekeken

Johan Cruijffs terugkeer bij Ajax verliep niet zonder slag of stoot en nog altijd is het oorlog in Amsterdam. Volgens de laatste berichten is ook de samenwerking met de nieuwe raad van commissarissen geen succes. De voorzitter van de RvC, Steven ten Have, wil zelfs alweer af van de legendarische nummer 14.

Dat meldt Johan Derksen vanavond in RTL’s Voetbal International. Cruijff is echter niet van plan te wijken en een nieuwe machtsstrijd in de hoofdstad lijkt geboren.

Lijst-Ten Have
Ten Have zou een memo aan zijn collega’s hebben rondgestuurd waarin namen staan die volgens de preses absoluut geen directeursfunctie bij Ajax mogen krijgen. Behalve de al eerder afgeserveerde Tscheu La Ling staan op het lijstje met ‘personae non gratae’ van Ten Have ook oud-directeur Maarten Fontein, bij Cruijff in beeld voor een commerciële functie, en Jaap de Groot. Volgens Derksen kloppen de berichtgeving dat Cruijff namen als De Groot naar voren heeft geschoven, echter van geen kant.

Tegenzin
Cruijff ging volgens de hoofdredacteur van het gelijknamige blad al vanaf het begin met tegenzin in de raad van commissarissen zitten. Doordat de voetballers – Edgar Davids en Cruijff tegen drie ‘niet-voetballers’ – in de minderheid zijn, heeft het ‘voetbal’ geen meerderheid in het bestuur.

Snel zaken doen
Cruijff had het liefst allang een algemeen directeur aangesteld. Marc Overmars (bestuurslid Go Ahead Eagles) kwam als één van de eersten in beeld, maar wil pas op lange termijn instappen. Tscheu La Ling werd maanden geleden al door Cruijffs collega’s in de RvC afgekeurd.

Van Basten
Onlangs dook de naam van Marco van Basten op. De oud-spits was niet door Cruijff maar door Ten Have benaderd, meldt Derksen. Van Basten zou op een haar na rond zijn geweest, maar kwam uiteindelijk met eisen die niet ingewilligd konden worden. Onder die eisen dat zijn zaakwaarnemer Perry Overeem, die eerder een rol speelde in de komst van Evander Sno en Miralem Sulejmani, een functie zou bekleden.

AD

4 Reacties op “Ten Have wil al van Cruijff af”

  • marcus op 25th oktober, 2011 8:17 am

    Ten Have moet maar opstappen. Nooit lid van Ajax geweest en heeft de ballen verstand van voetbal. Heb medelijden met elk bedrijf dat hem en zijn broer (Jol cs??) aanstelt om orde op zaken te stellen. het is een pure ambtenaar waarbij niets uit zijn handen komt. Hij is wel dik met die andere voetballer die nooit door de ballotage commissie zou zijn gekomen omdat hij veroordelingen op zijn naam heeft voor huiselijk geweld. De andere commissaris is ook al zo dom als het achtereind van een varken. Mevrouw Olfers kan tenslotte gewoon Real Madrid shirtjes kopen thuis vanachter haar computer of zou iemand anders dat kunnen hebben laten doen. Ten Have is maar op 1 ding uit en dat is macht. Pek en Veren hebben we nodig en een platte wagen om hem en zijn vrienden door Amsterdam te trekken.

  • Bulpid op 25th oktober, 2011 16:18 pm

    He mister marcus Er is al Lang uitgekomen dat Olfers geen shirtje heeft gekocht Maar 3 bekers voor haar kinderen alleen Romer kocht een t shirt voor een invalide jongen Verder weet je geen klote hoe het werkelijk gaat . Waar blijft JC die ZO verstand van voetballen heeft Ze bakken er niets van dan moet de verlosser dit toch oplossen. Tenhave en Olfers zijn met heel andere zaken bezig.De corupte bende van Ajax aan het schoon vegen

  • GJ Kreijkes op 26th oktober, 2011 19:43 pm

    Die ten Have en co moeten hun bek houden en oprotten.Er is er maar een en dat is JOHAN CRUIJFF.

  • Pieter op 26th november, 2011 9:31 am

    oprotten ten have

  • Snel reageren



    Secured By miniOrange