De Boer: Barça kan bellen | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: Barça kan bellen

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 27 april, 2012 | Gepost om 13:21 uur | 1.428 keer bekeken

Josep Guardiola staat op het punt bij Barcelona te vertrekken. Ajax-coach Frank de Boer keek vrijdag verbaasd op toen hij op teletekst de headline ‘Guardiola weg bij Barcelona’ zag staan.

“Nou ik zit lekker hier”, reageerde hij gevat, om vervolgens een knipoog te geven richting de aanwezige journalisten. “Ik zou ook niet zonder jullie kunnen, jongens.” Even later ging De Boer iets serieuzer in op het vertrek van zijn oude ploeggenoot bij Barcelona.

“Het is wel een aderlating”, aldus De Boer. “Rijkaard is er natuurlijk mee begonnen, maar Guardiola heeft het spel van de ploeg geperfectioneerd. Ik zou het jammer vinden voor Barcelona, maar aan de andere kant: veel valt er voor hem ook niet meer te winnen.”

Toen De Boer werd gevraagd of hij al toe zou zijn aan zo’n grote club was hij duidelijk. “Ze kunnen bellen, maar ik voel me hier heel prettig. Ik ben pas net begonnen. Om zo’n grote stap te maken, en dan ook nog een andere taal te gaan spreken, daar moet ik nog een paar jaar op wachten.”

Eerder zei de coach dat hij het liefst tien jaar bij Ajax wilde blijven. Na anderhalf jaar in dienst zouden dat er nu nog 8,5 zijn. “Daar sta ik nog steeds volledig achter”, aldus de succesvolle Ajax-coach.

Snel reageren



Secured By miniOrange