De Boer: We gaan er nog wel voor | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: We gaan er nog wel voor

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 21 februari, 2014 | Gepost om 11:05 uur | 860 keer bekeken

Frank de Boer kon zijn ogen niet geloven donderdag. Zelden werd zijn Ajax zó overklast als tegen Red Bull Salzburg. Bij de rust was de uiterst pijnlijke eindstand van 0-3 al bereikt.

Het ergste voor Ajax: het was niet eens onverdiend. De Amsterdammers kwamen er totaal niet aan te pas, moest ook een zelfkritische De Boer na afloop erkennen. De coach schoof aan op de persconferentie en zuchtte eerst diep voordat hij aan zijn analyse begon. “Ik denk dat we Salzburg zeker niet onderschat hebben”, trapte hij af zonder dat er een vraag gesteld was.

Van een off-day aan Ajax-kant wilde de coach niet spreken. “Ik denk dat het met name aan Salzburg lag”, zei hij, wetende dat de 51.240 toeschouwers een energiek Salzburg hadden gezien. “Zij hebben zóveel druk gegeven. Als je dan niet in topvorm bent, kom je daar moeilijk onderuit. Uiteindelijk denk ik dat we de verkeerde tactiek hebben toegepast. We hadden sneller de lange bal moeten zoeken en van daaruit de tweede bal veroveren. Dat is niet ons spel, maar zo simpel deden zij het wél.”

De 0-3 nederlaag in eigen huis betekent dat de return een formaliteit wordt. Zo ver wil De Boer nog niet gaan. “Het wordt een zware dobber om de volgende ronde te halen”, zei hij met gevoel voor understatement. “Ik verwacht volgende week geen andere strijdwijze van Salzburg. Wij moeten gaan proberen er toch een wedstrijd van te maken.”

“Natuurlijk zal het lood- en loodzwaar zijn, maar we hebben nog negentig minuten te gaan. We zullen er alles aan proberen om aan onze doelpunten te komen. Dat zal lastig worden, maar we gaan er in ieder geval wel voor”, besloot De Boer.

Snel reagerenSecured By miniOrange