De Boer hoopt op v/d Vaart, Sneijder of Huntelaar | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer hoopt op v/d Vaart, Sneijder of Huntelaar

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 29 maart, 2014 | Gepost om 21:49 uur | 1.310 keer bekeken

Frank de Boer is met Ajax op weg naar de vierde landstitel op rij. Toch klinkt er in en rondom Amsterdam forse kritiek op het spel van de koploper. In gesprek met De Volkskrant gaat de oefenmeester in op de kritiek die hij en zijn elftal krijgt.

De Boer, die in 2010 werd aangesteld, had de afgelopen jaren de beschikking over topspelers als Jan Vertonghen, Luis Suarez en Christian Eriksen. In het huidige elftal mist hij die exceptionele kwaliteiten weleens. “Vertonghen speelde de bal hoog, dan ging Suarez als de brandweer. Die ging altijd als de brandweer”, zegt De Boer. “Als er een bal in de buurt was, ging hij rennen. De kwaliteit van Suarez mis je voorin. Dat heeft ook te maken met de kleine ruimtes waarin je speelt.”

De oefenmeester denkt dat enkele oud-Ajacieden voor aantrekkelijker voetbal zouden kunnen zorgen. “Van der Vaart zou een geweldige spits kunnen zijn voor ons. Aanspeelpunt, beetje inzakken, buitenspelers aanspelen”, stelt de oefenmeester, die meer dromen heeft. “Sneijder zou een fantastische linksbuiten zijn. Dat kan hij zeker. Beetje inzakken en mensen wegsturen”, zegt De Boer, die ‘natuurlijk op zoek is naar ervaren jongens’. “Huntelaar zou ook fantastisch zijn.”

Volgens De Boer is het gemis van ervaren spelers de oorzaak van het minder aantrekkelijke voetbal. “Heel veel spelers zijn hartstikke jong. Het is verdomd lastig om dat niveau van het duel met Barcelona in de Champions League te houden”, aldus de coach, die niet op de komst van topspelers rekent. “Iemand van tien miljoen wil niet naar de Nederlandse competitie. Wij willen jonge spelers met in potentie het niveau Eriksen. Niet eentje, maar een stuk of vijf, zes.”

De trainer kijkt daarom toch weer naar de jeugd. “Ik hoop dat aanvallers doorbreken. Dat verwacht ik ook. Kishna, Menig, Becker, El Ghazi. Er komen weer spelers aan. Dan hoop ik dat ze twee, drie jaar blijven, dat we stappen zetten. Dat we een team formeren dat het iedereen in Europa lastig kan maken. Ja, dat geduld heb ik”, besluit De Boer.

Snel reagerenSecured By miniOrange