Cruijff: Martinez als opvolger de Boer | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Cruijff: Martinez als opvolger de Boer

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 30 april, 2014 | Gepost om 13:24 uur | 1.592 keer bekeken

Als Frank de Boer Ajax deze zomer verlaat, heeft Johan Cruijff een alternatief achter de hand. Volgens tabloid The Daily Mail is Everton-manager Roberto Martinez de droomkandidaat van Cruijff.

Martinez (40) presteert met Everton boven verwachting en staat op een knappe vijfde plaats. Zijn filosofie sluit perfect aan bij die van Cruijff. Beiden zijn al jaren bevriend. Dat komt door de goede band die Martinez in zijn spelerscarrière met zoon Jordi Cruijff opbouwde. Zij woonden in één huis toen Cruijff jr. bij Manchester United speelde en Martinez het shirt van Wigan Athletic droeg.

De kans op een vertrek van Martinez lijkt echter klein. De Spanjaard tekende vorig jaar een vierjarig contract op Goodison Park en heeft in twaalf maanden de harten van de Everton-fans veroverd. Cruijff hoopt Martinez echter te overtuigen van het feit dat actief zijn in de Champions League en kampioen worden met Ajax een prachtige aanvulling zou zijn op zijn CV.

In Amsterdam is het zeer de vraag of De Boer na dit seizoen nog voor de spelersgroep staat. De succescoach staat op het lijstje van Tottenham Hotspur, dat woensdag ontkende een officieel gesprek met de coach te hebben gehad.

Snel reagerenSecured By miniOrange