De Boer: Beker kon me gestolen worden | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

De Boer: Beker kon me gestolen worden

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 22 april, 2014 | Gepost om 12:23 uur | 1.011 keer bekeken

Ajax-trainer Frank de Boer grijpt het bekerechec aan om de spelers én de technische staf te laten beseffen dat elke wedstrijd op honderd procent gespeeld moet worden. Direct na de 5-1 nederlaag tegen PEC Zwolle van zondag, sprak de coach zijn spelers toe. Wanneer Ajax tegen Heracles kampioen wordt, dan zullen zijn gedachten nog eens naar het duel in De Kuip gaan. “Die is een smet op de titel.”

“Ik heb gezegd dat we, inclusief de staf, in de spiegel moeten kijken en dit een heel grote blamage is geweest”, zegt De Boer in De Telegraaf. “Het is duidelijk dat we niets op zestig of tachtig procent kunnen doen, altijd volledig gefocust moeten zijn om wedstrijden eruit te slepen.”

’s Nachts kon De Boer de slaap niet vatten en liet hij zijn gedachten gaan over het vuurwerkincident en de daaropvolgende staking. De voetballers vonden dat de onderbreking geen invloed had, maar de coach had een andere lezing. “Mijn vrouw zei dat ze hoopte dat we niet meer zouden winnen”, reageert hij op de actie van de Ajax-fans, die hun club ernstig in diskrediet brachten.

“En op het moment dat we het veld weer betraden, had ik dat gevoel ook even. Het was zo’n grote teleurstelling dat onze eigen supporters zich zo misdroegen, dat de beker me gestolen kon worden. Ik denk dat de spelers ook verbouwereerd waren”, concludeert De Boer.

Smet op titel
Zondag speelt Ajax uit bij Heracles Almelo en kunnen de Amsterdammers kampioen van Nederland worden. Almelose fans verkopen hun seizoenkaarten al door aan Ajax-supporters. De vierhonderd supporters uit het vak waaruit vuurwerk gegooid werd, mogen niet naar de wedstrijd. De Boer denkt ook niet dat een dergelijk incident nog eens plaatsvindt.

“Je moet er niet aan denken dat zoiets als in De Kuip nog een keer gebeurt”, zegt hij in de ochtendkrant. “Maar je moet er wel voor waken, omdat er altijd idioten zijn die een feestje willen verstoren. Ik ga ervan uit dat ze nu hun lesje wel hebben geleerd, dat dit heel, heel slecht is voor Ajax.”

Wanneer Ajax minimaal een gelijkspel haalt, dan wint het voor de vierde keer op rij de landstitel. Maar de enorme teleurstelling van de bekerfinale gooit daar een sluier over. De Boer: “Die is een smet op de titel. Ik denk dat iedereen bij Ajax dat wel heeft. We zijn zeer teleurgesteld over de uitslag, maar vooral over het gedrag van de supporters.”

Snel reagerenSecured By miniOrange