Zware loting CL voor Ajax | Ajax Nieuws | Ajax Amsterdam | Ajaxupdate.nl

Zware loting CL voor Ajax

Ajax Webwinkel Groot aanbod officiële Ajax artikelen in de webwinkel. Bestel direct bij dé Officiële Ajax Fanshop.

Volg Ajaxupdate.nl op Twitter | 28 augustus, 2014 | Gepost om 19:34 uur | 1.378 keer bekeken

Ajax heeft het bij de loting voor de groepsfase van de Champions League wéér niet getroffen. De Amsterdammers zijn ingedeeld in een groep met FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia.

Goed voor de kaartverkoop is de loting waarschijnlijk wel. De landskampioen krijgt in de komende maanden een weerzien met Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez, mits die verlost is van zijn schorsing. Daarnaast komen topspelers als Lionel Messi, Neymar en Edinson Cavani naar de Arena.

Suarez speelt sinds deze zomer voor FC Barcelona, alhoewel van spelen nog niet echt sprake is. De Uruguayaan, die tussen 2007 en begin 2011 voor Ajax speelde, is tot eind oktober geschorst voor alle wedstrijden. Het is daardoor nog maar de vraag of hij als speler in Amsterdam terugkeert. Ajax stuitte het vorige seizoen overigens ook op de Spaanse topploeg. Het elftal van Frank de Boer stuntte voor eigen publiek (2-1), maar ging tijdens de uitwedstrijd met 4-0 onderuit.

Bij Paris Saint-Germain is Ibrahimovic de grote ster. De Zweed, die momenteel nog geblesseerd is, kwam tussen 2001 en 2004 tot 35 doelpunten in 74 wedstrijden. De sterke spits speelde vervolgens voor Juventus en Internazionale en droeg daarna twee seizoenen het shirt van FC Barcelona. PSG werd vorig jaar in de kwartfinales op het allerlaatste moment uitgeschakeld door Chelsea.

APOEL Nicosia is de grote onbekende in groep F. De Cypriotische club plaatste zich via de voorrondes voor de groepsfase, door eerst HJK Helsinki en daarna Aalborg BK te verslaan. APOEL werd afgelopen seizoen landskampioen en bereikte in 2012 nog de kwartfinales van het miljoenenbal. Real Madrid was toen veel te sterk (0-3 en 5-2).

Al met al mag worden geconcludeerd dat Ajax het niet echt getroffen heeft, net als in de afgelopen twee seizoenen. Vorig jaar waren naast Barcelona ook AC Milan en Celtic de opponenten. Een derde plek volgde. Een jaar eerder rolden Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City uit de koker en ook toen werd Ajax derde.

Groep F
FC Barcelona
Paris Saint-Germain
AJAX
APOEL Nicosia

Snel reagerenSecured By miniOrange